Мінсоцполітики поспішає з впровадженням накопичувальних пенсій

Поділитися:

Накопичувальні пенсії в Україні потрібно вводити якомога швидше, тому що вони стимулюють офіційне працевлаштування українців і “білі” зарплати.

Про це 2 листопада заявили в Міністерстві соціальної політики України.

Виходячи з нинішньої ситуації, в Мінсоцполітики підрахували, що при зарплаті в десять тисяч грн громадянин в майбутньому отримає пенсію тільки у дві тисячі грн. Тому, вважають в Міністерстві, потрібні стимули, за яких вигідно показувати всю свою зарплату. Такими стимулами й є пенсійні накопичення і медстрахування.

У Мінсоцполітики сподіваються, що до закінчення 2020 року буде прийнято закон про пенсійні накопичення. А з першого січня наступного року вже можна починати робити накопичувальні внески для майбутньої пенсії.

У Міністерстві відзначили, що всі три пенсійних рівні повинні працювати в Україні одночасно – накопичувальні пенсії доповнюють солідарну систему і добровільні внески.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики ініціювали ідею впровадити в пенсійну систему України так звану накопичувальну систему, яка може стати для українців аналогом фінансової піраміди.

Також раніше ми написали про те, що з 1 грудня 2020 року близько 3 мільйонів українських пенсіонерів отримають підвищені виплати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу