Міноборони закупило батарей на 52 млн. грн.

Поділитися:

За даними в системі “Прозорро” компанія “Доля і Ко. ЛТД” зареєстрована на двох киян виграла безальтернативний тендер на поставку батарей для рацій Міністерству оборони на суму 52 млн грн.

Фірма отримала підряд без конкуренції, оскільки більше ніхто не прийшов на торги. Тому ціна операції дорівнює очікуваної вартості закупівлі, а формальна економія є нульовою.

Раніше кілька компаній скаржилися в АМКУ на дискримінаційні вимоги щодо цього тендеру. Австрійська продукція не пройшла по кваліфікаційним вимогам, так як була легше заявлених параметрів – 1,65 кг замість 1,9 кг. Тому замість австрійських і американських брендів в армію будуть поставлятися китайські батареї.

Всього компанія “Доля і Ко. ЛТД” отримала державних підрядів на 1,07 млрд грн, переважно у Міноборони.

НАБУ підозрювало посадових осіб Міноборони, Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України, Нацгвардії і Адміністрації ДПСУ в змові з “Доля і Ко. ЛТД”, що призвело до завдання збитків державі на 300 млн грн. Це 30% від вартості підрядів! У березні 2019 року бюро закрило цю справу, тому що в листопаді 2017 року військова прокуратура закрила пов’язане з ним справу через відсутність складу злочину. Однак в січні 2020 року Вищий антікорсуд скасував постанову про закриття справи НАБУ через передчасність і необгрунтованість.

Ми раніше писали, що Міністерство оборони підписало контракт на постачання авіаційного палива з компанією «Укртатнафта» і уклало угоду з компанією монополістом ТОВ «Сівертекс» на покупку військових наметів на суму в 83,94 млн гривень.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу