Міністр Степанов відправився в Індію за вакциною від коронавірусу

Поділитися:

В Індію за першою партією вакцини від COVID-19 полетів міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що Україна вже має контракт на 12 млн доз – від різних фармацевтичних компаній. Однак в Індії Максим Степанов планує домовитися про додаткові поставки вже безпосередньо з виробниками – компаніями AstraZeneca і Novavax.

Тим часом, в НАБУ оприлюднили заяву у відповідь на законопроект Кабміну, який дозволяє звільнити главу бюро Артема Ситника. Якщо документ підтримають в Раді, і нового директора вибере уряд, НАБУ втратить свою незалежність і стане іграшкою в руках політиків – заявили в антикорупційній структурі.

Крісло під Артемом Ситником – захиталося цьому тижні. З чуток, його можливе звільнення – це особисте рішення Володимира Зеленського.

Саме такою була реакція президента на початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19. Йдеться про можливі махінації з китайською вакциною СіновАк. Україна купує її з ціною – $ 17,85 одна доза. Хоча є дешевші позиції. Купити СіновАк вирішили в міністерстві охорони здоров’я. Хоча державне підприємство “Медзакупкі” пропонувало інших виробників – з найкращою репутацією і ціновою пропозицією.

Нагадаємо, що в прес-службі Міністерства фінансів України повідомили, що відомство спільно з Міністерством охорони здоров’я та Світовим банком обговорюють питання можливої ​​реалізації проекту «Екстрене реагування на Covid-19 і вакцинація в Україні», згідно з яким сума позики для України становитиме $ 90 млн.

Раніше повідомлялося, що в ході форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» міністр охорони здоров’я країни розповів про те, якою буде вакцинація. У регіонах, за словами міністра, будуть зібрані спеціальні мобільні бригади, в кожному їх буде близько 23, а в цілому 572. Всього планується обладнання 4,25 тисячі пунктів вакцинації по всій країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу