Мінфін покриває корупційні схеми закупівель для електрифікації Укрзалізниці

Поділитися:

В рамках нового спецпроекту нашого видання, ми вирішили проаналізувати професіоналізм та ефективність окремих чиновників міністерств та відомств. Одним із перших нашу увагу привернув Олександр Степанович Кава, який став минулого року заступником міністра фінансів. Перед цим він мітив на іншу посаду – заступника міністра з питань європейської інтеграції. Але там теж щось не зрослося, проте, здається, Кава Олександр Степанович про це не шкодує – Мінфін все-таки краще. На його думку, звичайно.

Що зовсім не фінансист Кава робить у міністерстві фінансів, і наскільки він там ефективний, можна тільки здогадуватися.

У міністерстві фінансів він займається інфраструктурними об’єктами, хоча для цих цілей є ціле міністерство інфраструктури.

Також Олександр Кава, будучи заступником міністра фінансів, займається фінансуванням Укрзалізниці. Навіщо «Укрзалізниці» цілий заступник міністра фінансів, можна лише здогадуватися.

Окрім попередніх численних  місць роботи в різних структурах, Олександр Кава обіймав посаду радника колишнього голови Укрзалізниці Войцеха Бальчуна.

І саме Олександр Степанович чудово знає усі багаторічні корупційні схеми закупівель на Укрзалізниці.

І вже зараз, будучи заступником міністра фінансів, Кава займається фінансуванням Укрзалізниці, зокрема фінансування електрофікації залізничних колій.

Відповідно до Бюджетного кодексу та законодавства України закупівля будь-якої продукції, що здійснюється за гроші, що виділяються з держ. бюджету, має проходити тендерну процедуру та розподілятися через систему Prozorro.

Але багато років Укрзалізниця купує продукцію для електрифікації шляхів сполучення (опори, шпали) низької якості за державні гроші у власних підприємств без будь-яких тендерів, за незрозумілими цінами.

Кава однозначно про це знає, і під його заступництвом ці схеми продовжують процвітати. Гроші продовжують виділятися, безпосередньо, оминаючи таким чином прозору систему закупівель та порушуючи законодавство.

Усі запити нашого видання про коментар цієї ситуації Олександр Кава ігнорує.

Можливо його безпосередній керівник, міністр фінансів Сергій Марченко, буде більш відкритим для ЗМІ щодо фінансування корупційних закупівель Укрзалізниці.

Найближчим часом ми спробуємо дізнатися думку самого міністра з цього питання і обов’язково її опублікуємо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу