Мільйону пенсіонерів проіндексують виплати

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявляють про індексацію пенсій для одного мільйона громадян у липні поточного року.

Як розповіла очільниця відомства Марина Лазебна, звітуючи у парламенті, цьогоріч у березні індексація пенсій на 11% була проведена для близько восьми мільйонів українців. У липні проведуть ще одну – для тих громадян, яким пенсію було призначено у 2018-2020 роках, і тих, хто отримує мінімальні пенсійні виплати. Відтак, сумарно у 2021 році підвищення відбудеться для 10,5 мільйонів пенсіонерів, наголосила чиновниця.

Також вона нагадала, що станом на 1 квітня рівень середньої пенсії становив 3 тисячі 725 гривень. За рік, порівняно з квітнем 2020 року – підвищився на 17,5% (555 гривень).

Глава Міністерства соціальної політики додала, що сподівається на ухвалення проєкту закону №4668, поданого на розгляд Верховної Ради, який передбачає поновлення індексації пенсій для всіх категорій українських пенсіонерів та встановлення дати індексації пенсій – 1 вересня. За її словами, це дозволить передбачити у держбюджеті необхідні кошти для здійснення індексації у 2022 році для всіх пенсіонерів.

Нагадаємо, працюючим пенсіонерам підвищили пенсії з 1 червня. Згідно із заявою фахівців Мінсоцполітики, перерахунок буде проведений для тих, хто відпрацював чергові два роки. Відомо, що він був проведений з 1 квітня і, відповідно, в червні працюючі пенсіонери отримають не тільки підвищений розмір, а й доплату за квітень-травень.

Також ми писали, що Мінсоцполітики пояснили, як накопичувальні пенсії допоможуть Україні. В країні на сьогодні немає нормально вибудуваної системи накопичень на пенсію. У різних країнах, де її ввели, зуміли довести, що така система працює, зазначають у відомстві.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу