Миколи Злочевського підозрюють в рекордному хабарі

Поділитися:

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили колишньому міністру екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколи Злочевського про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів для закриття кримінального провадження щодо нього. Як повідомляє прес-служба НАБУ, дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч.4 ст. 369 Кримінального кодексу (організація та надання неправомірної вигоди).

“Оскільки місцезнаходження екс-чиновника в даний час не встановлено, повідомлення про підозру йому надіслано поштою за місцем реєстрації, в житлово-експлуатаційну організацію за останнім відомим місцем проживання і телефонного зв’язку”, – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в спробі дати хабар керівнику САП Назару Холодницька і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів за закриття виробництва, в якому повідомлено про підозру екс-міністру екології Миколи Злочевського.

Зокрема, були затримані екс-директор Burisma Group Андрій Кіча, заступник голови столичної Податкової Микола Ільяшенко та колишня начальниця департаменту Фіскальної служби Олена Мазурова. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 40 млн, 84 млн і 120 млн грн відповідно. За Кічу заставу вже внесли і він вийшов на свободу.

Також ми писали, що Комітет Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки впритул зайнявся розслідуванням діяльності сина Джо Байдена – Хантера Байдена – на посаді віце президента компанії «Burisma», яка належить олігархові Злочевського.

 

.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу