«Ми не раз зверталися – у відповідь тиша»: Ведучі «Першого Ділового» не можуть достукатися до Олександра Кави з приводу електрофікації УЗ

Поділитися:

Велика електрифікація «Укрзалізниці» із корупційними схемами. Компанія розпочала масштабні зміни по всій території України. І на це нині витрачається немало бюджетних коштів. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Як відомо, з боку Мінфіну контролює процес Олександр Кава – заступник міністра з інфраструктурних проектів.

Телеведучі каналу обговорили між собою проблему призначення чиновника та його непрозору діяльність на новому місці.

«Чиновник зі скандальною репутацією – тривалий час працював у Міністерстві інфраструктури – тепер у Міністерстві фінансів», – зазначає ведуча Анна.

«Звучить трохи дивно. Навіщо такий заступник міністру фінансів якщо в нас є ціле міністерство інфраструктури?», – каже її колега Анастасія.

Як відомо, Перший Діловий телеканал вже не раз намагався вийти на контакт с чиновником для того, щоб висвітлити його точку зору. Однак відповіді телеканал не дочекався.

«Мене більше турбує інше, що гроші на електрифікацію Міністерство фінансів витрачає в обхід системи Прозорро. Хоча це пряме порушення закону. Чи знає про такі махінації міністр фінансів. До речі, ми неодноразово зверталися до самого Олександра Кави за коментарем щодо інших питань. Але він нам не відповідав», – каже Анна.

Нагадаємо, що в рамках нового спецпроекту нашого видання, ми вирішили проаналізувати професіоналізм та ефективність окремих чиновників міністерств та відомств. Одним із перших нашу увагу привернув Олександр Степанович Кава.

Нещодавно Міністерство фінансів виділило фінансування на електрифікацію залізничних колій, але відповідно до Бюджетного кодексу та законодавства України будь-які гроші, що виділяються з державного бюджету, мають проходити тендерну процедуру та розподіляться через систему Prozorro.

Кава про це знав, але не виконав норми законодавства і гроші були виділені безпосередньо, обминаючи таким чином прозору систему закупівель та порушення законодавства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу