Марсохід НАСА почав досліджувати Марс

Поділитися:

Марсохід NASA під назвою Perseverance 18 лютого успішно приземлився на поверхню планети. Це вже п’ятий успішно запущений марсохід США – він продовжить геологічні дослідження своїх попередників

Відомо, що інженери NASA перевірили ходову частину марсохода, роботу коліс і інших деталей марсохода. Спочатку Perseverance («Наполегливість») проїхав чотири метри, потім покрутився на місці і проїхав ще 2,5 метра.

«Ви можете побачити сліди від коліс на Марсі. Я ніколи не думала, що буду рада бачити сліди від коліс », – розповіла співробітниця NASA Анаіс Заріфьян.

Слід зазначити, що марсоходу доведеться проїхати 15 км за один марсіанський рік. Він повинен обстежити гірські утворення кратера, в якому, як вважають вчені, мільярди років тому було озеро і де могли залишитися сліди біологічної активності.

Нагадаємо, що 18 лютого марсохід NASA «Персеверанс» здійснив вдале приземлення на Марс. Про це повідомляє американське космічне агентство на своїй сторінці в Twitter. Відомо, що вперше марсохід з ракетою-носієм Атлас-5 покинув космодром США 30 липня 2020 року.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів призначив нового голову Державного космічного агентства. Ним став Володимир Тафтай. Відомо, що Тафтай подавався на цю посаду ще в 2019 році, але тоді не пройшов.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ