Маріуполь став найбруднішим містом України

Поділитися:

Маріуполь став не лише найбруднішим містом в Україні, а й одним із найбрудніших у Європі. Про це свідчать дані з опублікованої статті у National Geographic.

У матеріалі йдеться про екологічні проблеми Маріуполя, про те, як місцеві активісти намагаються боротися за чистоту міста, а також вплив роботи підприємств, що належать Ахметову.

Зокрема, йдеться про те, що країна, занурена у вирішення проблем із могутнім сусідом, допускає корупцію при владі олігархів, які мають в руках сильний вплив на політику України. Таким чином, держава дозволяє підприємствам, які давно вимагають модернізації, «викачувати токсичні забруднення в кількостях, що набагато перевищують дозволені будь-де на континенті».

Місцеві жителі у свою чергу справді нарікають на постійний рудий дим, пил, попіл у повітрі та неприємний запах, що походять від роботи металургійних підприємств.

Відомо, що рівень PM2,5 у Маріуполі перевищує більш ніж 50 разів дозволений ВООЗ показник. Дані частинки вкрай небезпечні для здоров’я і життя людини, оскільки їх розміри настільки мізерні, що можуть легко потрапити в кровообіг і спровокувати безліч захворювань.

Директор з екологічного менеджменту Метінвест відповів на заяви тим, що насправді місто активно бореться з екологічними проблемами. Зокрема, він стверджує, що вже витрачено близько 665 мільйонів доларів на модернізацію заводів Маріуполя, що діють. Більше того, близько 80% показників уже приведено до норми і навіть перевищили вимоги України щодо забруднення повітря.

Однак, безумовно, головна причина, чому немає можливості привести до належного стану підприємства, полягає у військових діях. Більшість інженерів поїхали з міста, що негативно впливає на залучення робітників з інших держав.

Він також додав, що до 2025 році компанія планує виділити ще додаткові 529 мільйонів доларів на модернізацію заводів, що суттєво скоротить викид шкідливих речовин. Проте для усунення проблеми загалом знадобиться щонайменше 15 років.

Нещодавно ми писали про те, що підприємство «Мотор Січ» за викид забруднюючих речовин у повітря на Запоріжжі оштрафували на 869 тисяч гривень.

Також ми повідомляли про заклик уряду навести лад на ринку палива. Йдеться про нелегальну роботу безлічі АЗС та міні-НПЗ, через що також страждає й екологія.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ