Львів посилює карантин

Поділитися:

З 18 жовтня на території Львівської області буде посилено карантин. Зокрема, через ріст кількості хворих і госпіталізацій. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації.

Він зазначив, що через негативну динаміку було прийняте рішення обмежити проведення масових заходів в області.

«У той же час, відповідно до показників захворюваності та госпіталізації за останні тижні підстав вводити «червону» зону на Львівщині ще немає, однак ситуація на сьогодні вимагає від нас рішучих кроків», — зазначив чиновник.

Так, з 18 жовтня установи культури, громадського харчування, ТРЦ на території області зможуть працювати тільки при наявності у персоналу «жовтого» чи «зеленого» сертифікату про вакцинацію, негативного результату тестування на COVID-19, або документа від лікаря про наявність протипоказань до вакцинації. З 25 жовтня така ж вимога до вакцинації встановлюється і для відвідувачів закладу.

З відповідними умовами про вакцинацію дозволяється проведення масових заходів у кількості до 50 осіб. Крім того, зберігаються обмеження за кількістю і дистанцією відвідувачів, які діють в «помаранчевій» зоні:

  • 1 людина на 10 кв. м і не більше 50% заповненості;
  • дотримання масочного режиму;
  • 4 людини за столом і 1,5 м відстані між столиками (в закладах громадського харчування).

Заступник глави Львівської ОДА також додав, що обмеження стосуватимуться і закладів освіти. Зокрема, школам рекомендується достроково, з 18 жовтня, розпочати канікули, а всім іншим закладам освіти — перейти на дистанційне навчання. Установам дошкільної та позашкільної освіти рекомендовано продовжувати роботу в звичайному режимі в офлайн-форматі.

Нагадаємо, у четвер, 14 жовтня, відразу 17 українських областей виявилися в «помаранчевій» карантинній зоні. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Також ми повідомляли, що 12 жовтня в Україні перша область офіційно перейшла в «червону» карантинну зону.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ