Лукашенко прибув на кордон із Польщею

Поділитися:

Власною персоною Олександр Лукашенко прибув на кордон Білорусії та Польщі, де розташувалися та розбили табори тисячі мігрантів. Лідер Білорусі здійснив візит на кордон, розташований у Гродненській області, ближче до прикордонного переходу Брузги.

Мігранти та біженці відреагували на приїзд президента Білорусії оплесками та усмішками. Він звернувся до тих, хто «облаштувався» в центрі переходу, зазначивши, що уряд країни не може розпочати війну, щоб пропустити до Німеччини людей, куди їх, за словами Лукашенка, запросили:

«Ми добре знаємо та розуміємо вас, ви прагнете потрапити до Європи, вас туди запросили. Ми не можемо влаштувати війну, щоб ви пройшли до Німеччини».

Також Лукашенко заявив, що влада вже виділила на потреби мігрантів 12 мільйонів доларів і продовжить забезпечувати їх продуктами харчування та теплим одягом.

Більше того, він звернувся до уряду Польщі з проханням пропустити біженців та мігрантів, оскільки під час розмови з Ангелою Меркель, за його словами, вона дала згоду на розміщення у себе в країні щонайменше 2000 мігрантів.

Раніше ми писали, що чутки про згоду канцлера Німеччини розмістити в країні мігрантів – спростували.

Також ми повідомляли про намір Польщі сплатити мігрантам дорогу назад, на їхню батьківщину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу