Литва подала позов проти Михайла Горбачова

Поділитися:

Стало відомо, що шість литовців подали до суду на Михайла Горбачова, який під час правління Радянським союзом не зробив жодних кроків, щоб уникнути конфлікту, внаслідок якого загинуло 14 людей.

Події, що відбулися далекого 1997 року 11-13 січня у Вільнюсі, назавжди запам’ятають громадяни Литви, чиї рідні, які брали участь в акціях протесту, загинули.

Проте на той момент правив СРСР Михайло Горбачов. Він мав владу і міг запобігти таким страшним наслідкам, але ні він, ні його колеги-керівники не взяли на себе відповідальність за те, що сталося, заявивши, що накази ними не віддавалися.

У позові литовців повідомляється, що Михайло Горбачов, як верховний головнокомандувач Збройних Сил СРСР, не зміг завадити «міжнародному злочину» проти литовців.

Нагадаємо, 13 січня 1991 року радянськими військовими було здійснено штурм телецентру, розташованого у Вільнюсі, після чого у столиці Литви почалися протести та конфлікти між військовослужбовцями та прихильниками незалежності держави. Внаслідок зіткнень загинули 14 тисяч людей, понад тисячу учасників акцій отримали травми.

Раніше ми писали про те, що суд заарештував деяке майно та активи екс-президента України Петра Порошенка у рамках справи про державну зраду та сприяння тероризму.

Також ми повідомляли про участь п’ятого президента України у кількох злочинах, на які Генпрокуратура порушила кримінальні справи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу