КСУ перевірить конституційність локдауну

Поділитися:

Конституційний суд України відкрив провадження, яке пов’язане з призначенням локдауну – жорсткого карантину. Як відомо, його було призначено на засіданні уряду 9 грудня, дати «закриття» країни – з 8 до 24 січня 2021 року.

Подання народних депутатів щодо конституційності постанови уряду буде розглянуто найближчим часом. Поряд з роботою ресторанів народні депутати поставили під питання той факт, що у країні обмежили будь-які планові заходи та лікування хворих з хронічними діагнозами.

На думку авторів подання, таке рішення українського уряду порушує рівність конституційних прав громадян України. Зокрема, поки одні матимуть змогу працювати та отримувати зарплатню, інші будуть змушені просидіти три тижні вдома, не маючи права ходити на роботу та заробляти гроші.

Раніше повідомлялося, що впродовж листопада інфляція зросла майже на 4%. В результаті  інфляції, яка невпинно збільшується, відзначають статистики, в країні в листопаді зафіксовано прискорення зростання цін для споживачів. Споживчі ціни прискорили своє збільшення на 1,3 відсотка. У жовтні спостерігалося прискорення їх зростання тільки на один відсоток.

Також ми писали й про те, що бізнесу можуть відмінити мораторій на податкові перевірки.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ