«Криптовалюти займають своє місце в світовій фінансовій системі» – експерт

Поділитися:

Віртуальна валюта, яка спочатку з’явилася як жарт, зросла на 85% за останні 24 години. Зараз вартість криптовалюта – 0,12 долара. Валюта з початку року вже зросла на 2 000%, однією з причин такого зростання називають главу Tesla Ілона Маска, який підтримує Dogecoin і постійно твіти про неї.

На цьому тижні біткоіни теж побив свій рекорд. Його вартість перевищила 62 700 доларів. Решта криптовалюта також користуються великим успіхом.

Згідно з прогнозом співзасновника і колишнього генерального директора криптобіржі BTCC Боббі Лі, до літа 2021 року біткоіни досягне $ 100 тисяч. На його думку, дана криптовалюта має всі шанси для того, щоб досягти позначки в $ 300 тисяч.

Не відстають від світової тенденції і українці. Так днями глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що він втратив 400 біткоїнів. За словами нардепа, у нього на рахунку було 400 біткоїнів (близько 710 млн гривень). Але він їх позбувся через те, що втратив доступ до спеціального коду безпеки. А депутат Дніпровської міськради задекларував біткоїни на 1 млрд доларів.

Свою думку з цього приводу висловив Євген Невмержицький, кандидат економічних наук.

“Для українців підвищення вартості криптовалюти означає, що біткоїн отримує своє місце в загальносвітовій фінансовій системі. На сьогодні, загальна капіталізація криптовалюти перевищує 2 трильйони 100 млрд доларі. Ця сума становить 2% від загальносвітового ВВП.

На економіці нашої країни безпосередньо позначається те, як ми управляємо власним господарством. Ми можемо або використовувати нові технології, тенденції і тренди, або не використовувати, забороняти і обмежувати їх “, – говорить експерт.

Євген Невмержицький вважає, що Україна має дуже високий інтелектуальний потенціал, але країна не використовує його, тому що немає по цей час відповідного державного регулювання.

“Стрімкі зміни вартості біткоїну пов’язані з потребою суспільства в альтернативному інструменті до банківської системи. Основні показники криптовалюти , це певна частка конфіденційності і незалежності від будь-яких посередників. Тому, щоб мати доступ до своїх коштів треба пам’ятати лише 12 слів.

Сама природа регулює вартість біткоїну. Адже жодна країна не може детально регулювати питання криптовалюти, саме тому, що вона є конфіденційною. Курс криптовалюти регулюється ринком, адже на всіх потужних біржах світу він майже однаковий “, – відзначає фахівець.

Євген Немержіцкій каже, що крипторинок не зупиняється. Саме тому, кожен учасник має доступ до ринку постійно. Через те, що криптовалюта швидко перетворюється в реальні гроші, вона має таку популярність.

“Корисні властивості біткоїну в тому, що він безпечний. Всі ті фейки, якими рясніє в ЗМІ запит “біткоїни”, неправдиві. Навіть долар залежить від політики США, євро – відповідно від політики Євросоюзу. Але рівень стабільності біткоїну робить його більш безпечним “- резюмує експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу