Країни ЄС посилюють карантин

Поділитися:

У Європі триває введення карантинних заходів, це пов’язано з постійним зростанням кількості хворих коронавірусом. Зокрема, в Чехії школярі підуть на навчання в форматі онлайн, а крім цього будуть закриті бари й ресторани — такі заходи, на думку уряду цієї європейської країни, повинні допомогти зупинити поширення COVID-19 в країні.

А в Нідерландах очікується, що прем’єр-міністр зробить заяву з приводу необхідності знову закрити ресторани, кафе і бари, готелі, і все це на двотижневий термін. Але можливо, що знадобиться більше часу — таке рішення буде прийматися після закінчення 14 днів.

В Італії — країні, яка одна з перших запровадила жорсткий карантин — заборонені шкільні поїздки, а також закриті всі спортивні секції, де займаються контактними видами спорту. Навіть ті з них, які проводять тренування просто неба, працювати не можуть.

У Франції кажуть навіть про можливість локдауна — уряд аналізує ситуацію і готує нове рішення.

У Великобританії Борис Джонсон, прем’єр-міністр країни, зробив заяву, в якій йшлося про створення так званої 3-рівневої системи обмежень. Перший етап — це основні заходи, вони вже прийняті. У їх числі — комендантська година з 22:00, а також обмеження за кількістю людей на одній зустрічі — не більше 6 осіб. Наступним етапом буде введення більш жорстких заходів на окремих територіях з найбільшою кількістю хворих коронавірусом. Він названий високим рівнем готовності, а дуже високим рівнем назвали в Великобританії третій етап — тут вже будуть закривати паби й ресторани, а також заборонять будь-які збори в громадських місцях.

Також про обмеження заявили в Латвії — поки це строгий масковий режим.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні за минулу добу додалося 5590 пацієнтів, які заразилися коронавірусом.

Також ми писали про появу нових освітніх програм і курсів онлайн у зв’язку з коронавірусом та необхідністю введення дистанційного навчання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу