Конгрес США просить Україну пустити паломників до Умані

Поділитися:

Підтримати хасидів, які збираються потрапити на свято Рош ха-Шана в Умані, вирішили 26 конгресменів-республіканців США. Чиновники написали відкритий лист державному секретареві Майку Помпео, щоб він закликав Україну пропустити паломників в країну.

Відомо, що для 2 тисяч американських хасидів конгресмени просять український уряд зробити “обмежений релігійний виняток”. Натомість паломники обіцяють поважати і дотримуватися українських протиепідемічні вимоги.

Так, автор листа конгресмен Джефф Данкен підкреслив, що під час невизначеності на тлі пандемії коронавірусу уряди країн повинні дозволяти максимальну гнучкість для виконання релігійних обрядів.

“Я маю глибоку повагу до всіх віросповідань і вірю, що Україна розробила свої обмеження на подорожі з добрими намірами. Але я також вірю, що вони повинні знайти нестандартні шляхи і піти назустріч паломникам з дотриманням вимог безпеки і здорового глузду”, – заявив чиновник.

Нагадаємо, що хасиди-паломники активно з’їжджаються до Умані, незважаючи на заборони карантину і пандемію коронавірусу. Щорічно вони проводять священну молитву у поховання свого духовного наставника цадика Нахмана.

На даний момент в місто вже з’їхалося більше тисячі хасидів і це незважаючи на те, що деякі з них приїжджають в Умань з червоного списку країн, які вважаються особливо небезпечними територіями в контексті пандемії коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що Україна спільно зі Сполученими Штатами Америки збирається консолідувати спільні зусилля для того, щоб боротися з тіньовим сектором економіки. Про це повідомляє представник Американської торговельної палати в Україні в рамках загальних переговорів.

Повідомляється, що сторони провели спільну зустріч і погодилися разом боротися з даною проблемою. Для цього Україна повинна гармонізувати ряд своїх законодавчих положень у відповідності зі стандартами прийнятими в світі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу