Комунальники почали нараховувати абонплату за послуги

Поділитися:

Комунальники столиці та багатьох інших міст розпочали нарахування клієнтам абонентської плати за надання послуг, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Зокрема, це стосується вивезення сміття, гарячої та холодної води та опалення. За словами експертів, абонплата за комуналку насамперед прив’язана до прожиткового мінімуму.

З огляду на те, що він підвищується в Україні кілька разів на рік, то й абонплата постійно зростатиме. До того ж комунальники нараховуватимуть її незалежно від сезону.

Наприклад, за опалення доведеться вносити абонплату і влітку. Нинішній розмір абонплати без урахування плати за доставку газу в середньому коштуватиме 111 гривень на місяць без банківської комісії.

Кошти, отримані від абонплати, комунальники будуть зобов’язані витрачати обслуговування і ремонт мереж і модернізацію. Витрачати їх на інші цілі заборонено законом.

Раніше ми писали про те, що у 2022 році в Україні зростуть ціни на комунальні послуги. Подорожчання за попередніми експертними прогнозами не стосуватиметься лише електроенергії.

Також ми повідомляли про майбутнє зростання абонплати за доставку газу з 1 січня 2022 практично в чотири рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу