Компанії Дмитра Фірташа намагаються уникнути своїх боргів

Поділитися:

Борги старі, натомість компанії нові: уникнути сплати боргів у 23 мільярди гривень вкотре намагаються газзбути, що входять до регіональної групи газових компаній Дмитра Фірташа. Для цього хочуть перевести свої активи на спеціально створені юридичні особи. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» з посиланням на рішення Окружного адмінсуду Києва у справі за позовом «Нафтогаз України» до Національної комісії держрегулювання енергетики та комунальних послуг.

За матеріалами справи, у вересні минулого року було зареєстровано 16 нових компаній з назвами, які схожі на існуючи газзбути. При цьому новостворені газзбути й старі компанії мають одні й ті ж самі юридичні адреси, одних керівників і один і той же вид діяльності.

А на початку лютого НКРЕКП вже видала ліцензії новим газзбутам на постачання електроенергії. Таким чином газові компанії намагаються ухилитися від сплати боргу перед «Нафтогазом», шляхом виводу дебіторської заборгованості побутових споживачів за газ, що зробить повернення заборгованості неможливим. ОАСК таки заборонив видавати ліцензії на поставку природнього газу для цих тринадцяти новостворених газзбутів, а також частково заборонив виставляти рахунки за спожитий газ до січня 2021-го року для сімнадцяти «старих» газопостачальних компаній.

Раніше повідомлялося, що з компанії Фірташа вимагають 114 млн доларів.

Також ми писали й про те, що компанія Фірташа оскаржить в суді зниження тарифів на газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу