Колишнього очільника ДАБІ оголосили у розшук через диплом

Поділитися:

Колишнього очільника ДАБІ Олексія Кудрявцева оголосили у розшук. Його звинувачують у працевлаштуванні із підробленим дипломом про вищу освіту. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За даними правоохоронців, колишній чиновник купив диплом у шахраїв. А коли його отримав, звернувся до Міносвіти, щоб ті визнали іноземний документ про освіту на території України. Далі із фальшивим дипломом Олексій Кудрявцев влаштувався на роботу у Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

Правоохоронці кажуть, що не раз викликали підозрюваного на допит та проведення слідчих дій, але той жодного разу не з’явився, тому повідомлення про підозру і три повістки йому надіслали поштою. Усі звинувачення колишній чиновник заперечує і каже що на допити не ходив через позитивний тест на коронавірус. І має медичну довідку.

Скандал із фальшивим дипломом – не перший у біографії Олексія Кудрявцева. Раніше йому закидали шантаж через доступ до цифрового реєстру ДАБІ, інформацію до якого часто вносять так званим заднім числом.

Раніше повідомлялося, що Луценко і Матіос використали рейдера Дрегера у справі судді Конституційного Суду.

Також ми писали й про те, що ДАБІ може відновити роботу в регіонах.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ