Колишній топ-чиновник «Укргазвидобування» отримав п’ять років ув’язнення

Поділитися:

Стало відомо, що екс-заступник голови правління «Укргазвидобування», інвестор закордонного видання Insider і співвласник підприємства «Західна нафтогазова компанія» (ЗНГК) в одній особі отримав п’ять років позбавлення волі. Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

При цьому суд не ухвалив рішення щодо конфіскації майна Олексія Тамразова, проте застосовується конфіскат на суму 100 тисяч доларів, встановлених як неправомірна вигода.

Слід зазначити, що до того, як вирок набуде чинності, обвинуваченого зобов’язали носити електронний браслет для запобігання його приховуванню. Більше того, він має право подати на апеляцію.

Нагадаємо, Тамразова було визнано винним після завершення угоди з прокурором Генпрокуратури Костянтином Куліком. 9 серпня 2018 року зафіксовано передачу коштів у розмірі 100 тисяч доларів. Натомість прокурор зобов’язався не заперечувати клопотання «Фаворит систем», подане з метою скасування арешту понад 8 мільйонів кубометрів газу, вартість якого на той момент сягала 2 мільйонів доларів.

Раніше ми писали, що чиновникам Чернігівської міської ради загрожує до 6 років позбавлення волі.

Також ми повідомляли, що 5 років позбавлення волі умовно – зі звільненням від покарання із випробувальним терміном 2 роки та 6 місяців отримав один із екс-чиновників Міноборони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу