Київським АТОшнікам хочуть скасувати пільговий проїзд

Поділитися:

З ініціативи та за участі Ради ветеранів міста Києва 16 червня відбулася нарада із заступниками керівника Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з приводу інформації про «скасування» пільгового проїзду для УБС і їх сімей, які не зареєстровані в Києві.

У результаті напруженного обговорення проблеми, всі учасники переговорів прийшли до висновку, що бюджет столиці не може забезпечити проїзд всіх пільгових категорій. Адже в Києві зареєстровано понад 2400000 чоловік різних пільгових категорій. З них близько 30 000 учасників бойових дій АТО / ООС і членів сімей полеглих героїв. Так як держава не платить за перевезення пільговиків, всі витрати покриваються з бюджету міста.

Поки київські учасники АТО / ООС і ветерани можуть бути спокійними, їх пільговий проїзд залишиться безкоштовним. А ось гостям столиці вже доведеться платити за переїзди по місту. З 1 липня УБД без Київської прописки будуть користуватися громадським транспортом на загальних підставах.

Однак і для пільговиків без реєстрації в Києві є позитивні моменти. Тепер компенсувати витрати на проїзд в Києві їм будуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації. Для отримання коштів достатньо зберегти квиток або чек, а потім принести його в орган соціального захисту.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла законопроект про митний тариф, яким передбачено зміну класифікації транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

З першого липня 2020 класифікація таких авто буде відбуватися не за окремим кодом (8703 90 10 10), а за кодами для нових (8703 80 10 10) та старих (8703 80 90 10) автомобілів, що зробить неможливим подальше використання пільги по звільненню від сплати ПДВ.

Нагадаємо, що компанія «Укравтодор» хоче стягувати з власників вантажівок плату за використання доріг. Отримані гроші хочуть направить на ремонт доріг. Відповідні проекти законів №3544 та 3545 вже зареєстровані в парламенті України.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу