Київська область вводить суворий карантин

Поділитися:

У Київській області услід за столицею введуть локдаун. Посилені обмеження діятимуть з 21 березня по 9 квітня.

У Київській обласній держадміністрації пояснили, що це пов’язано зі зростанням в області кількості інфікованих коронавірусом. Зокрема, 18 березня було зареєстровано рекордні 1134 хворих, 27 людей померли.

Відтак, на Київщині заборонили перевезення пасажирів в автобусах, трамваях та тролейбусах із заповненістю понад 50 відсотків місць. Проводити релігійні богослужіння можна за умови 10 кв. м. на одну особу.

Заборонена робота барів, ресторанів, кафе, крім адресної доставки і замовлень на винос. Заборонена робота торговельно-розважальних і дитячо-розважальних центрів. Дозволено працювати магазинам продовольчої групи, аптекам, зоомагазинам, магазинам побутової хімії і торгівлі квітами. Зоборонена робота магазинів непродовольчих товарів, дозволена адресна доставка та замовлення на винесення. Заборонена робота непродовольчих ринків та ярмарків.

Заборонена робота закладів культури, проведення культурних масових заходів/басейнів, проведення спортивних заходів.

Заклади освіти переходять на дистанційне навчання, окрім дитсадків.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, Київ і ще 4 регіони потрапили в “червону” зону за показниками поширення коронавірусу, ще 12 областей України – “помаранчеві”.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки назвали умову, за якої українським підприємцям відновлять програми допомоги, зокрема, компенсацію у 8 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу