Киян попередили про зростання тарифів на комуналку

Поділитися:

Киян попередили про зростання тарифів на тепло і гарячу воду вже цієї осені. У «Київтеплоенерго» зазначили, що через дорогий газ суми в платіжках можуть вирости на 40%.

«В умовах подорожчання газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%. Єдиний вихід стримування тарифів — газ українського видобутку за справедливою ціною», — йдеться в повідомленні.

Тим часом у КМДА пояснили, що необхідно забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з АТ «Укргазвидобування».

«Профспілка компанії «Київтеплоенерго» вважає, що сьогодні врятувати ситуацію допоможе використання на потреби виробництва теплової енергії газу українського видобутку. Це дозволить забезпечити закупівлю необхідних обсягів газу для старту опалювального сезону і оплату за нього», — відзначили в КМДА.

Раніше ми повідомляли, що Україні може загрожувати зрив опалювального сезону у зв’язку з накопиченими боргами облгазів у 9,2 млрд гривень. З такою заявою виступив Оператор газотранспортної системи України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу