Китай відмовився надати ВООЗ інформацію про коронавіруси

Поділитися:

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) не змогли отримати необроблені дані про перші випадки інфікування коронавірусів в Ухані. Заборона на видачу інформації видали влади Китаю.

Відомо, що китайський уряд відхилило запити на надання вихідної інформації про 174 випадки коронавірусу, які були виявлені на ранньому етапі спалаху епідемії – ще в грудні 2019 року. Ця інформація могла б допомогти зрозуміти, як і коли вірус почав поширюватися в країні.

Однак, замість цього китайська влада і вчені поділилися власними дослідженнями цих випадків. При цьому Нацкомісія охорони здоров’я Китаю і Міністерство закордонних справ не коментують ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зацікавилось купівлею китайської вакцини від коронавірусу: на цей час у цій справі вже стартувало розслідування. Про це повідомляє в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що близько 600 українців перехворіли коронавірусом повторно. Так, за словами глави відомства Максима Степанова, зазвичай, повторні зараження відбувалися через три-шість місяців після перших випадків цього захворювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу