Казахстан охопили масові протести

Поділитися:

У низці міст Казахстану відбуваються протестні акції проти підвищення цін на зріджений автомобільний газ. З січня ціни на нього зросли до 120 тенге за літр. Протестувальники вимагають знизити ціни у понад двічі.

Як пишуть ЗМІ, люди вийшли на мітинги, щоб підтримку протестувальників у Мангістауській області.

Акції відбуваються з блокуванням руху транспорту. Силовики намагаються вгамувати розлючений народ, виникають сутички. У великі осередки натовпу стягують військову техніку та значні сили поліції.

Найбільш масштабні мітинги зафіксовано в Актау Мангістауської області – близько 16 тисяч людей,в Жанаозені – близько 10 тисяч.

Мітингувальники наполягають на необхідності перемовин із місцевою владою. Протестувальники пікетують будівлю міської адміністрації в Актобі.

У Нур-Султані активісти вимагали організувати телеміст з мітингувальниками в Актау. Там поліція затримала кількох людей.

В Алмати перекрито площу Республіки, в центрі міста вимкнено мобільний інтернет.

Також повідомляється, що у Таразі Жамбилської області на мітинг вийшли багатодітні матері та журналісти.

Нагадаємо, за даними Міністерства економіки, в Україні середня вартість бензинів визначена сумою у розмірі 28,40 гривні за літр, а середня вартість дизельного палива — 24,90 гривні за літр. З цих показників відповідно вираховується гранична ціна, що реалізується АЗС на початок листопаду 2021-го.

Також ми повідомляли про те, що Державна екологічна інспекція розпочала масові перевірки палива на АЗС. Це сталося у відповідності до наказу прем’єр-міністра України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу