Карантин в Україні продовжують ще на місяць. Що робити?

Поділитися:

Карантин в Україні продовжать ще мінімум на місяць. Міністерство охорони здоров’я вже займається підготовкою відповідного проекту постанови.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на питання про те, чи планує уряд найближчим часом розглядати проекти документів про продовження карантину.

“У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати”, – сказав він.

Степанов розповів, що карантин планується продовжити мінімум на місяць, в обмежувальні заходи МОЗ пропонує внести корективи.

Які цілі переслідує МОЗ? Так чи все погано з епідситуацією? Чи немає тут політичну складову?
Що робити пересічним українцям? У цих та інших питаннях спеціально для Першого ділового телеканалу розбирався економічний експерт Олександр Охріменко.

Головна проблема МОЗ в нашій країні – злодійство. Саме тому продовжуються карантини, нагнітаються новини з приводу зараження коронавірусів і т.д. Під видом боротьби з коронавірусом вони виписують собі надбавки, проводять закупівлі без тендерів, таким чином просто розкрадаючи державний Фонд. Я вважаю, що міністр охорони здоров’я Степанов після закінчення пандемії стане мільярдером. Тому йому вигідно, щоб епідемія коронавірусу і карантин в країні тривали “- заявляє експерт.

За словами Охріменка, всі розуміють, що ніякої епідемії в країні вже немає, але поки гроші, закладені на боротьбу з коронавірусом НЕ розкрадуть, карантин не скінчиться. А ось, коли закінчаться гроші – все відразу швидко видужають.

Якщо є можливість вкрасти, чому б нею не скористатися. Петро Олексійович (ред. – Порошенко), наприклад, як ми пам’ятаємо, крав на війні. Він весь час переконував, що на Україну нападе Путін, а МОЗ краде, залякуючи всіх страшним коронавірусом “- зазначає економіст.

Як заявляє Олександр Охрименко, деякі фахівці говорять про те, що карантин і епідемія якось “зіграють” на виборах, але сам експерт політичної складової в продовження карантину не бачить. Тому, якщо якісь політичні сили хочуть записати в список своїх досягнень карантин і його продовження, то даремно. Охріменко вважає, що в такому випадку люди як раз голосуватимуть проти тих, хто змусив їх сидіти вдома.

Єдине, що залишилося робити пересічним українцям – виживати. Адже частина населення стали співучасниками тіньової економіки, але у них і вибору-то особливо немає. Ті, у кого є можливість, намагаються виїхати за кордон на заробітки. А хтось залишається виживати. потрібно розуміти, що навіть якщо карантин скасують, на відновлення економіки до мінімального докарантинного рівня потрібен рік, для більш позитивних зрушень – три роки. Тому найближчі два роки будуть досить складними для простих громадян України “- резюмував Олександр Охрименко.

Нагадаємо, що фахівці ВООЗ заявили, що в доступному для огляду майбутньому не буде повернення до “старої життя”. «Але є шлях до ситуації, коли ми можемо контролювати хворобу і ужитися з нашими життями», – йдеться в повідомленні відомства.

Експерти відзначають, для того щоб взяти пандемію під контроль, необхідно знизити смертність і скоротити ризик зараження коронавірусів, а також необхідно втягнуте суспільство і сильний уряд.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що влада не збирається послабляти карантинні обмеження мінімум по семи областям держави. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що така заява торкнулася Києва і Київської області, а також Закарпатської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Вінницької областей.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу