Канада допомогла Донбасу з мобільними ЦНАПами

Поділитися:

По всіх населених пунктах Луганської та Донецької областей, контрольованих Україною, почали курсувати пересувні центри надання адміністративних послуг, так звані ЦНАПи. Крім них, територіальні громади Донеччини та Луганщини збагатилися автомобілями та мобільними кейсами надання адмінпослуг. Про це інформує газета ВР “Голос України”.

Так відбулася реалізація проектів програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, на які виділили кошти уряди Канади та Євросоюзу. Тепер десять ЦНАПів пересуваються найвіддаленішими районами Донеччини та Луганщини, в тому числі і поблизу лінії розмежування між Україною і територією, зайнятою терористами.

Як повідомила представник посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, кожен такий ЦНАП для Донецької та Луганської областей її країні обійшовся в понад 185 тисяч доларів США. Протягом наступного ж часу функціонування пересувних Центрів надання адмінпослуг населенню забезпечать адміністрації вищеназваних областей.

Кожен пересувний ЦНАП має у своєму складі необхідне обладнання і технічні засоби. Наприклад, вказується, що тепер соцслужба міста Соледара зможе якісно обслуговувати своїх городян просто у них вдома. ЦНАП є сучасним автомобілем. У ньому працівники соцслужб знайдуть інструменти для первинного медогляду, наприклад, для вимірювання кров’яного тиску і ритму серця.

А крім цього автомобіль оснащений інструментами для прибирання житлових приміщень, прання білизни, ремонту квартир, роботи в саду, заготівлі дров, ремонту одягу та її пошиття і багато іншого.

ЦНАП буде доставляти жителям харчові продукти і товари побуту. Можна буде скористатися послугами сантехніка, електрика і навіть отримати допомогу психолога.

Крім цього, як повідомляє парламентське видання, Канада виділить майже 3 мільйони 200 тисяч американських доларів на безпеку та оборону України. Це пообіцяв у розмові телефоном міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі його канадський колега Франсуа Філіп Шампань.

Нагадаємо, в Луганській області заплановано відкриття ще одного додаткового пункту пропуску на ділянці розмежування сторін. Йдеться про КППВ в м Щастя.

Також раніше ми повідомляли про те, що в Міністерстві соціальної політики України розповіли про виплати пенсій жителям Донбасу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу