Кабміну доручили підвищити зарплати військовим

Поділитися:

Президент України дав один день на затвердження плану заходів щодо підвищення заробітної плати всім військовим структурам України. Крім цього, український лідер доручив Кабінету міністрів зайнятися питанням створення єдиної цифрової платформи на основі інформаційних ресурсів, що вже є.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Президента України.

Повідомляється, що Володимир Зеленський доручив міністрам зайнятися розглядом та затвердженням плану щодо підвищення заробітної плати військовослужбовців ЗСУ (Збройні сили України), ДПС (Державна прикордонна служба) та Національної гвардії.

В указі йдеться, що Кабмін в одноденний термін має затвердити план підвищення окладів для українських військових. Зокрема, забезпечення грошового забезпечення ЗСУ має підвищитися з 1 березня 2022 року на 30%, а ДПС та Нацгвардії до 20% з початку 2022 року.

Крім цього, Зеленський ухвалив створити єдину інформаційну платформу «UАразром», за допомогою якої буде можливість інформувати населення країни про реальний стан ситуації безпеки, заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки людей.

Також Президент доручив міністрам прискорити темпи створення та функціонування системи тероборони, ресурсного забезпечення заходів для підготовки українців до національного опору.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із промовою. На тлі підвищеної тривожності через інформацію про можливе вторгнення Росії в Україну населення країни почало вдаватися до паніки.

Раніше ми писали про те, що Зеленський закликав депутатів та олігархів повернутися до України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ