Кабмін заявив про початок платної вакцинації

Поділитися:

В українському уряді заговорили про платну вакцинації від COVID-19. Прем’єр-міністр сказав про те, що вона буде проводитися паралельно з масовою, почнеться вже у лютому, а крім того, бажаючим зробити щеплення за гроші будуть пропонувати три вакцини на вибір.

Така можливість в України з’явитися внаслідок того, що країна є учасницею всесвітньої ініціативи COVAX. За словами Шмигаля, своєчасно розпочаті та якісно проведені переговори із закупівель вакцин наблизили старт вакцинації. Також відомо, що всі вакцини пройдуть прискорений шлях реєстрації в Україні, щоб можна було почати прищеплювати людей.

Раніше повідомлялося, що в Китаї масова вакцинація від коронавірусу почалася ще у вересні 2020 року. Деякі джерела при цьому стверджують, що перші щеплені громадяни країни були зареєстровані ще раніше. За словами члена Нацкомісії охорони здоров’я Китаю Чжена Чжунвейя, КНР отримала підтримку ВООЗ перед тим, як почати використання вакцини. Відомо, що деякі люди, що належать до професій «високого ризику», наприклад медперсонал передової лінії, мають право отримувати вакцину з 22 липня.

Також ми писали й про те, що за станом на 6 січня 2021 року масова вакцинація вже стартувала в 30 країнах світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу