Кабмін закриває шахту Сташкова

Поділитися:

Прес-служба ПАТ “ДТЕК” Павлоградвугілля “заявила, що через виснаження запасів вугілля закривають шахту імені Сташкова в Першотравенську (Дніпропетровська область).

Відомо, що шахту планують закрити на початку 2021 року, оскільки запаси вугілля були обрані там ще в 2019 році. Залишки, за словами експертів, поганої якості, тому продовжувати видобуток нерентабельно і небезпечно для шахтарів.

Після закриття шахти всіх охочих продовжити роботу шахтарів обіцяють перевести на сусідню шахту “Дніпровська” або інші підприємства.

Нагадаємо, що Глава комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус прокоментував подвійні стандарти на українському енергетичному ринку. За його словами, холдинг Ріната Ахметова ДТЕК купує у «Енергоатома» електроенергію, при цьому маючи можливість завантажити вугільні шахти, ТЕЦ і згенерувати необхідні обсяги енергії самостійно. А в цей час під стінами адміністрації Президента проходять мітинги шахтарів, яким не вистачає роботи.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році вперше відмічено припинення зростання обсягів електроенергії, яка отримана з вугілля. При цьому відомо, що виробництво в Європі скорочується, а в Китаї навпаки нарощується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу