Кабмін пояснив, хто буде безкоштовно користуватися платними дорогами

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури повідомили, що Кабінет міністрів України затвердив порядок безкоштовного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, і розмір відшкодування концесіонеру.

«В кінці минулого року уряд дав« зелене світло »і правові підстави для реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в дорожній галузі, затвердивши максимальний розмір плати за разовий проїзд автошляхами, побудованим на умовах концесії” – кажуть в Мінінфраструктури.

Таким чином, безкоштовний проїзд дозволяється в ряді випадків:

  • транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам-підприємцям, юридичним особам всіх форм власності і які використовуються ними в разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення зазначених осіб до концесіонеру;
  • транспортним засобам, які використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС і швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійним договором;
  • додатковим категоріям ТС відповідно до концесійним договором.

Нагадаємо, що в опублікованому Мінфіном (Міністерством фінансів України) законі про держбюджет на 2021 рік міститься норма щодо можливості позик для регіональних територіальних громад. За цією нормою, місцевій владі надано право позичати гроші з державного бюджету на ремонт автомобільних трас і інших доріг.

Раніше повідомлялося, що на одній з ділянок траси Чугуїв – Мілове на Харківщині ведуться роботи з облаштування вагового комплексу, який буде працювати в повністю автоматичному режимі. Такі дані надали в САД Харківської області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу