Кабмін планує зменшити викиди в атмосферу

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України заявили, що рівень амбіцій України в кліматичній політиці більш глобальний, ніж в ЄС. Відтак, до 2030 року заплановано зменшити викиди на 65%. Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко в ході зустрічі із Єврокомісаром з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства заявив, що наша держава поділяє цілі ЄС в кліматичній політиці і заходи в рамках Європейського «‎зеленого»‎ курсу.

У свою чергу Єврокомісар зазначив, що Україні варто розглядати Європейський «‎зелений»‎ курс і в інвестиційному контексті.

«Мета сьогоднішньої зустрічі — презентація інвестиційних можливостей, які можна реалізовувати в контексті Європейського Зеленого Курсу. Оновлення Україні Національного встановленими внесками — чіткий сигнал для бізнесу приділити увагу питанням стандартизації, побудови чистих виробництв, енергозбереження та декарбонізації», — зазначив він.

Раніше ми повідомляли, що Україна посідає четверту сходинку у рейтингу країн світу за обсягом скорочення шкідливих викидів. Цього вдалося досягнути завдяки деіндустріалізації економіки після розпаду СРСР.

Також ми писали, що Міністерство екології планує запровадити в країні новий екологічний податок, який спрямують на фінансування кліматичної нейтральності України

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу