Кабмін планує законодавчо посилити захист дітей, народжених сурогатними матерями

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України мають наміри законодавчо посилити захист дітей, які були народжені в результаті сурогатного материнства. У міністерстві прокоментували ситуацію, яка нещодавно виникла в українській столиці, коли батьки, громадяни іноземних держав через відсутність транспортного сполучення у зв’язку з пандемією коронавирусной інфекцією, викликаної вірусом COVID-19, не можуть забрати своїх дітей, народжених сурогатними матерями в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Діти фактично знаходяться без батьківського нагляду і не можуть в повній мірі відчувати тактильний і емоційний контакт з рідними дорослими, що так необхідно в перші місяці їх життя для повноцінного розвитку. Разом з тим, в інших країнах ситуація з сурогатним материнством розглядається з іншого боку і часто прирівнюється до торгівлі людьми і карається законом », – підкреслили в міністерстві.

Також у відомстві зазначили, що сурогатне материнство заборонено законом в таких розвинених країнах, як Австрія, Норвегія, Швеція, Франція, Італія, Швейцарія, Німеччина і в деяких американських штатах. При цьому в Україні порядок і умови застосування допоміжних репродуктивних технологій регулюється відповідним наказом МОЗ.

«Мінсоцполітики як головний координатор у сфері захисту прав дітей та заходи щодо протидії торгівлі людьми, ініціює законодавче посилення захисту прав дітей, народжених сурогатними матерями. Нам необхідно розробити свою національну політику щодо сурогатного материнства, особливо щодо надання такої послуги громадянам іноземних держав », – підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Державне космічне агентство України запустила онлайн-програму Yangel Big Bang, яка буде готувати космічні стартапи до участі в Yangel Accelerator.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу