Інвентаризація лісів врятує їх від вирубки.

Поділитися:

Президент України підписав закон №2379 “Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів”, яким вводиться проведення національної інвентаризації лісів. Верховна Рада прийняла закон на початку червня поточного року.

Закон передбачає ряд змін до Лісового кодексу, завдяки яким вдасться влаштувати глобальну інвентаризацію лісового скарби і отримати статистично обгрунтовану інформацію про кількісні та якісні показники стану і динаміки лісів держави, їх ресурсного потенціалу, стратегічного планування, державного лісового кадастру, моніторингу навколишнього середовища, національної та міжнародної звітності про ліси.

Для цього буде проведено обстеження на місцевості в межах лісових інвентаризаційних ділянок. Всього планується обстежити 18 000 ділянок.

Однак активісти екологи роблять зауваження про похибки в законі, про відсутність реальних механізмів реалізації цієї благої ідеї. Також вони побоюються, що розробляти підзаконні документи буде Державне агентство лісових ресурсів, що може привести до збереження існуючих схем.

Раніше ми писали, що український парламент прийняв закон, який зменшить податкове навантаження на лісову галузь.

А також писали, що ЄС почав перейматися екологічною політикою України.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу