Іноземні компанії в Україні будуть штрафувати за несплату податків

Поділитися:

В Україні немає жодної іноземної компанії, яка б правильно виплачувала всі податки. Про це розповіли в Держподаткової службі. Іншими словами, якщо іноземна компанія не стоїть на новому обліку, то її доходи автоматично вважаються прихованими. Про це сказано в спеціальному листі з роз’ясненнями, який опублікувала Державна податкова служба.

Йдеться про ті зміни, які набули чинності 1 січня 2021 року. У Податковому кодексі багато нового для компаній-нерезидентів, а також їх підрозділів, що працюють в Україні (постійних представництв тощо). Важливо, що кожна з компаній повинна була наново встати на облік з 1 січня, тільки тоді вона працює на території України законно. Ті ж компанії, які продовжують свою діяльність, але на облік ще не встали, автоматично прирівнюються до порушників. Штраф за таке порушення — 100 тис. грн.

Раніше повідомлялося про те, які податки на нерухомість будуть у 2021 році. Відомо, що доплачувати доведеться тим, хто володіє квартирами, площею від 300 квадратних метрів і/або будинками від 500 квадратних метрів. При цьому, крім цієї суми має бути сплачений основний податок на нерухомість.

Також ми писали, що пенсіонерам підвищать податки.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ