Хакери зламали електронну пошту ФБР

Поділитися:

Стало відомо, що хакери 13 листопада 2021 зламали зовнішню систему електронної пошти ФБР США. Відомство, що займається моніторингом кіберзагроз, повідомило про щонайменше 100 тисяч листів, розісланих зломщиками користувачам.

Зазначається, що у розісланих листах йшло попередження: «Терміново: зловмисник у системі». Як підпис кіберзлочинці вказали Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених штатів Америки, яке нібито попереджає, що зловмисником є ​​експерт з кібербезпеки Вінні Троя, який у 2020 році розслідував діяльність хакерської організації.

Федеральна служба безпеки США у свою чергу публічно заявила, що обізнана про дії хакерів, і зараз уже ведеться розслідування, до якого також долучили Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA). Також повідомляється, що листи надіслані з пошти @ic.fbi.gov. Інші відомості уряд поки що не може надати, оскільки справа перебуває у процесі розслідування.

Експерти у відповідь на діяльність злочинців запевняють, що насправді є кілька систем електронної пошти ФБР. Хакери скористалися вразливістю загальнодоступної, тобто тієї, яку використовують для обміну не засекреченої інформації.

До речі, шкідливого програмного забезпечення в листах зловмисників не виявлено, що говорить про мотиви щодо дискредитування Трої або істотно збільшити кількість дзвінків до Бюро розслідувань.

Раніше ми писали про те, що у Сполучених Штатах заявили про злом у 2020 році облікових записів електронної пошти найвідоміших американських федеральних прокурорів російськими хакерами, причетними до масштабної кампанії з кібершпигунства SolarWinds.

Також ми повідомляли про викриття українського хакера, який украв 150 мільйонів доларів за допомогою атаки на близько сотні зарубіжних компаній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу