Хакери атакували БелЖД

Поділитися:

Білоруська група анонімних хакері ватакувала сервери та бази даних Білоруської залізниці. Внаслідок цього припинила роботу система онлайн-бронювання квитків.

«‎БЕЗ за командою терориста Лукашенка в ці дні пропускає окупаційні війська на нашу землю. У рамках кіберкампанії «‎Ад» ми зашифрували основну частину серверів, баз даних і робочих станцій БелЖД з метою уповільнити і порушити роботу дороги. Бекапи знищені»‎, — повідомляється в Telegram-каналі хакерів.

Вони зазначили, що кібератаки зазнали десятки баз даних. Однак, автоматика та системи безпеки усвідомлено не були порушені, аби уникнути аварійних ситуацій.

«У нас ключі шифрування, і ми готові за певних умов повернути системи БелЖД в штатний режим. Наші умови: звільнення 50 політв’язнів, які найбільше потребують надання медичної допомоги; зупинка угруповання військ РФ на території РБ», — заявили хакери.

Нагадаємо, у Європейському Союзі почали тестувати свою систему кіберзахисту. Для цього хакери навіть штучно змоделювали атаку на вигадану фінську енергокомпанію.

Також ми писали про те, що у Росії затримали учасників групи хакерів REvil, які розсилали віруси для здирства грошей. Один із них причетний до злому американської трубопровідної компанії Colonial Pipeline, як каже представник Білого дому.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ