Google звинуватили в монополії

Поділитися:

Влада Каліфорнії (США) відкрили антимонопольне розслідування відносно компанії Google.

Відомо, що слідчі заходи не мають відношення до розслідування, яке було запущено в відношенні Google у вересні 2019 року комісією з прокурорів 48 американських штатів, столичного округу Колумбія і Пуерто-Ріко. Тоді до цієї ініціативи Каліфорнія, а також штат Алабама, так і не приєдналися.

Однак, поки неясно, які саме аспекти діяльності корпорації викликали підозри у каліфорнійської влади.

Міністерство юстиції США, як очікується, протягом декількох місяців подасть позов до Google. На даний момент, компанію звинуватять у порушенні антимонопольного законодавства в сферах пошуку та реклами в інтернеті.

Нагадаємо, що американська компанія Google оголосила про перенесення довгоочікуваної презентації нової операційної системи Android 11. Про це йдеться на офіційному сайті розробника.

За даними відомства, до такого рішення керівництво компанії вирішило вдатися через хвилю протестів, яка буквально накрила Сполучені Штати Америки.

Раніше повідомлялося, що Google оскаржить штраф, введений Євросоюзом, в Європейському суді. З американської пошукової системи планують стягнути майже 2,5 мільярда євро – за порушення антимонопольних правил блоку. В Google свою провину заперечують.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу