Google звинуватили у шахрайстві

Поділитися:

Стало відомо, що прокурори 10 штатів Америки подали на Google позовну заяву. У позові уточнюється, що компанія, що перебуває у складі холдингу Alphabet, протягом тривалого часу вводила в оману учасників рекламних аукціонів, організацією яких займається Google.

За даними The Wall Street Journal, у заяві йдеться, що Google за допомогою спеціального програмного забезпечення в рамках аукціонів завищував вартість послуг із розміщення реклами у своєму браузері. Проте майданчикам, де розміщувалися рекламні кампанії, пропонувалися маркетингові послуги за значно низькими розцінками.

Звинувачення Google, як зазначається, ґрунтуються на внутрішньому листуванні між співробітниками. Вони порівнювали застосовувані практики з використанням «інсайдерської інформації».

Тим часом у Google запевняють, що в позові повно неточностей, до того ж він не має жодної юридичної підстави. Навпаки, представники компанії запевняють, що «рекламні технології допомагають сайтам та програмам фінансувати свій контент, а також дозволяють малому бізнесу знаходити клієнтів у всьому світі. Ринок онлайн-реклами є високо конкурентним», таким чином продовжуючи просувати рекламні послуги, що надаються ними.

Слід зазначити, що рекламні аукціони – це процес вибору пошукової видачі сервісу Google, що підходять введеному запиту користувача оголошення. При цьому такі аукціони проводяться постійно при кожному пошуку.

Нагадаємо, раніше компанія Alphabet, якій належить Google, програла позов на 2,42 млрд євро (2,8 млрд дол) Європейському антитрастному комітету.

Також ми повідомляли про те, що Google отримав рекордний штраф у Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу