Голова КСУ зізнався, що не знає, як декларувати майно

Поділитися:

Голова КСУ пояснив, чому не задекларував землю в Криму. За його словами, він не знав, як це зробити. Тупицький запевнив, що його «єдина провина», що він не звернувся до НАЗК, щоб цей орган роз’яснив йому, як це питання вирішити.

Голова Конституційного суду України (КСУ) Олександр Тупицький прокоментував  факт про те, що він у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз окупованого Криму, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, і не вказав це в е-декларації.

Про це він розповів на брифінгу в Києві.

«Я подякував журналыстам за об’єктивність – 126 квадратних метрів. Володимир Рисятов, який продав земельну ділянку, ы який є моїм сусідом, розказав, що фактично як такого правочину не відбулося. Але чому він був необхідний? Тому, що отримана ділянка приватизувалася ще за часів до анексії Криму. Коли на українські кадастри наклались російські кадастри і пройшло змішування, то ця проблема виникла не тільки у мене», – заявив він.

За словами Тупицького, в нього «тоді вже стояв будинок, а Рисятов  будував, коли виникли проблеми у розмежуванні».

«Працювали над цим питанням юристи у 2018 році, був правочин  – договір купівлі-продажу  і у 2018 році я нев’їзний на територію нашого Криму, тому що я суддя-доповідач у справі про територіальну цілісність України, по мені в РФ порушена кримінальна справа…введені економічні санкції», – сказав голова КСУ.

Він зазначив, що цим питанням займалися юристи і, «напевно, нічого іншого не придумали, як врегулювати питання розмежування створення правочину договору купівлі-продажу».

«Чого я не вніс його в реєстр  електронних декларацій НАЗК – я до цього часу не знаю, як це зробити – я не визнаю Крим російським, але обставини, які від мене не залежали, склалися так. Коли відкрити декларацію – можна побачити, що там потрібно внести певні відомості – що це за земельна ділянка, де вона, кадастровий номер, її оцінка. Вносити те, що ти не визнаєш – теж будуть різні думки. Були обставини, які потрібно було вирішувати – за законами РФ при таких обставинах, якщо він розташований на чужій території – можуть і знести», – розповів він.

Тупицький запевнив, що його «єдина провина», що він не звернувся до НАЗК, щоб цей орган роз’яснив йому, як це питання вирішити.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань викликало на допит главу Конституційного суду України: явка призначена на 2 листопада поточного року.

Також, у п’ятницю, 30 жовтня, перед Конституційним судом України розпочався громадський мітинг: українці страйкують перед будівлею з портретом колишнього глави держави Віктора Януковича. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу