ФОПи зможуть брати участь в програмі накопичувальної пенсії добровільно

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що фізособи-підприємці (ФОПи) мають право долучитися до накопичувальної пенсійної системи.

Як уточнила очільниця відомства Марина Лазебна, для ФОПів це буде добровільним рішенням, на відміну від більшості офіційно працевлаштованих громадян – для них накопичувальні пенсії будуть обов’язковими.

За її словами, штатним працівникам, яким за 50-т років можуть дозволити вибирати, чи долучатися до нової пенсійної системи, проте це питання ще остаточно не вирішене.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики розповіли, що українці мусять контролювати свій стаж. Для цього, за словами глави відомства Марини Лазебної, необхідно на порталі Пенсійного фонду створити власний кабінет. Після чого там можна буде побачити весь накопичений стаж і внески. Також там можна буде розрахувати пенсію, і побачити, який буде розмір пенсії.

Також у Міністерстві соціальної політики нагадали про зміну правил одержання житлових субсидій. У пресслужбі відомства повідомляють, що до травня поточного року субсидію можна було отримати як у готівковій формі, так і на банківську картку. Наразі ж виплати відбуваються виключно «живими грошима».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу