Фермерському господарству нарахували рекордний штраф за видобуток піску

Поділитися:

Штраф на понад 600 мільйонів гривень має сплатити фермерське господарство на Харківщині. Все це через самовільне видобування піску. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Таке рішення прийняли у Держекоінспекції. Чиновники кажуть – господарство завдало збитків державі. Тож штраф зобов’язане відшкодувати — у добровільному чи судовому порядку. Поки матеріали цієї справи скерували до поліції Харківської області, аби з’ясувати всі обставини. Нагадаємо, раніше у Держекоінспекції заявили – впродовж наступного року планують провести понад 11 з половиною тисяч перевірок.

Раніше повідомлялося, що за незаконний видобуток піску ввели кримінальну відповідальність. В українському парламенті проголосували за закон №3576 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин». Таку законодавчу ініціативу підтримали 283 народних депутатів.

Також ми писали й про те, що Держгеонадра анонсували продаж ще 15 ділянок. Також є інформація по ділянках — розробляти будуть бурштин та кварцовий пісок, торф та кам’яне вугілля, підземні мінеральні та питні води, піщаник й піщано-гравійну сировину, вапняк, сапоніт та пегматит.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу