Фейсбук заплатить 650 млн доларів штрафу жителям Іллінойсу

Поділитися:

650 млн доларів штрафу заплатить Фейсбук своїм користувачам – жителям американського штату Іллінойс. А все тому – що використовував їх приватні дані без дозволу. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Так вирішив американський окружний суд – схваливши колективний позов ще в 2015 році. Тоді понад півтора мільйона користувачів поскаржилися на втручання соціальної мережі в їх приватні дані.

Зокрема мова йшла про використання фото особи і інших біометричних даних. Як наслідок – суд задовольнив їхню вимогу. І назвав це найбільшою перемогою для споживачів в сфері цифрової конфіденційності. Адже кожен потерпілий у цій справі отримає мінімум по 345 доларів компенсації.

Нагадаємо, що Facebook отримує доступ до електронних листів користувачів. Так, компанія пояснює це турботою про малий бізнес.

Раніше повідомлялося, що месенджер WhatsApp домовився з корпорацією Facebook про передачу особистих даних своїх користувачів. Цей пункт прописаний в оновленому призначеному для користувача угоді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу