Естонія запрошує українських заробітчан

Поділитися:

В Естонії планують почати видавати візи в пріоритетному порядку трудовим мігрантам з України, які хочуть приїхати в країну на сезонні сільськогосподарські роботи.

Заява про це 13 березня зробив міністр у справах сільського життя Естонії Урмас Круузе. Намір уряду пов’язане з нестачею працівників в період підготовки полів і посадки.

“Через специфіку галузі не завжди реально знайти співробітників на місці, і в таких випадках компанії дивляться далі – так було вже багато років, і ми бачимо ту ж тенденцію в сусідніх з нами країнах”, – сказав міністр.

Слід зазначити, що в цілому в сільськогосподарській сфері Естонії зайняті близько 13 тисяч осіб, з яких іноземних заробітчан – 1,5-2 тисяч. Велика частина працівників приїжджає в країну в червні, коли настає пора збору врожаїв.

Нагадаємо, що через труднощі пандемії коронавірусу частина трудових мігрантів зі Східної Європи стала масово повертатися додому. Про це повідомляє «The Economist».

Раніше повідомлялося, що незабаром в Україні законодавчо зобов’яжуть трудових мігрантів подавати декларацію про доходи. Про це повідомляє голова Державної податкової служби України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу