Естонія відмовилася приймати авіарейси з України

Поділитися:

Уряд Естонії вирішив продовжити заборону на польоти з України. Заборона триватиме мінімум до 28 липня 2020 року і поширюється на угорську компанію Wizz Air, яка повинна була виконувати рейси між Таллінном і українськими містами.

У Міністерстві економіки і комунікацій Естонії заявили, що авіаперевізнику зробили попередження і на даний момент рейси не обслуговуються.

У свою чергу комерційний директор Талліннського аеропорту додав, що після зазначеної дати, міністерство вирішить, що робити далі.

Відзначимо, що компанія Wizz Air, все-таки змогла обслужити кілька рейсів між Таллінном і Україною. Зокрема польоти виконувалися зі столиці України, Львова і Харкова.

Станом на сьогоднішній день, авіакомпанія продає квитки з 15 по 18 липня, незважаючи на естонський заборона.

Незважаючи на заборону, авіакомпанія продовжує продавати авіаквитки з 15 по 18 липня. Зокрема, рейси були затребувані українськими робітниками, які вирішили повернутися додому, так як вони кілька місяців чекали відновлення рейсів.

Своє рішення в естонському уряді пояснюють тим, що в Україні як і раніше високий рівень коронавирусной інфекції. При цьому, крім України Естонія відмовилася приймати літаки зі Швеції, Португалії, Білорусі та Росії.

Нагадаємо, що в 2020 році пасажиропотік в аеропортах «Бориспіль», «Київ» і «Гостомель» становить 20 відсотків від рівня 2019 року. У минулому році державний кордон в цих аеропортах щодня перетинало 35-40 тисяч чоловік, а в нинішньому – 9 тисяч пасажирів.

Також ми писали про те, що за підсумками 2020 року прибуток від авіаційних пасажирських перевезень знизиться на 314 мільярдів доларів. Це в два рази менше, ніж планувалося отримати.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ