Експерти розповіли, скільки пенсії повинні отримувати українці

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що методика підрахунку прожиткового мінімуму в країні безнадійно застаріла. Адже цей показник повинен бути майже в 2 рази більше, ніж чинний. Так, сьогодні в Україні реальний прожитковий мінімум для пенсіонера становить 3370 грн, при цьому мінімальна пенсія знаходиться на рівні всього лише 1769 грн.

Крім того, до бюджету країни закладають застарілі цифри. Якщо реальний прожитковий мінімум на пенсіонера становить 3370 грн, то в бюджеті – всього лише 1 769 грн. Всі пенсіонери, які отримують пенсію нижче реального прожиткового мінімуму, знаходяться за межею бідності.

Так, згідно з діючими правилами, прожитковий мінімум визначають як суму вартостей відповідних наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг. Але таку методику активно критикують експерти.

«Якщо продукти харчування можна об’єктивно розрахувати в кількісному вимірі з точки зору користі для людини, достатності, то інші складові, непродовольчі товари та послуги, дуже складно довести, – відзначають фахівці. – Скільки їх потрібно, на який термін? Такі підрахунки часто і призводять до спотворення реального наповнення прожиткового мінімуму ».

Нагадаємо, що в Україні накопичувальну пенсію будуть прагнути ввести в цьому році. Таку надію висловив глава уряду Денис Шмигаль. Загалом, прем’єр переконаний, що запровадження такої пенсійної системи дозволить українцям отримувати гідні пенсії в майбутньому.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді анонсували зміни по частині розрахунку нового прожиткового мінімуму для українців. Так, на цьому тижні Кабінет міністрів України прийме підсумковий пакет заходів, який раніше представило Міністерство соціальної політики держави по частині розрахунку нового прожиткового мінімуму для українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу