Експерти розповіли про повітря над Суецьким каналом

Поділитися:

Судно Ever Given, яке сіло на мілину та перекрило рух Суецьким каналом, стало причиною погіршення екології. Різкий сплеск викидів у повітря посприяв перевищенню норми діоксиду сірки, який є побічним продуктом мазуту. Як відомо, саме мазут використовується у двигунах кораблів. Такі дані після вивчення ситуації експертами надало видання ВВС.

Через велике скупчення кораблів (а затор зібрав більше ніж 350 суден одночасно), якість повітря різко погіршилася. Не дивлячись на те, що більшість суден стояли на якорі з непрацюючим головним двигуном, використовувалися допоміжні – силові установки, котли тощо. Локальне накопичення діоксиду сірки було зафіксовано супутником ЄС Sentinel-5P.

Раніше повідомлялося про можливе розширення Суецького каналу. Такі розмови почалися після затору, який створив багато незручностей та вдарив по експорту та економіці багатьох країн.

Також ми писали й про українські компанії, які фінансово постраждали через те, що сталося у Суецькому каналі. Зокрема йдеться про втрати через невчасні поставки товарів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ