Ексглава «Укрхімтрансаміаку» арештований

Поділитися:

Колишньому керівникові держпідприємства «Укрхімтрансаміак», котрого підозрюють у зловживанні службовим становищем і завданні збитків на понад 42,5 млн гривень, обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Про таке рішення Вищого антикорупційного суду повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За повідомленням САП, суд задовольнив клопотання детективів і прокурора. А повний текст постанови мають оголосити 6 вересня поточного року.

Зазначається також, що 24 червня експосадовцю повідомили про підозру письмово, оскільки його місцезнаходження не було встановлене.

Як вважає слідство, колишній керівник «Укрхімтрансаміаку» закупив бентонітову глину для держпідприємства у підконтрольної йому фірми, замість того, щоб використати наявний безкоштовний грунт.

Ці факти детективами НАБУ було встановлено супутньо, під час розслідування іншої кримінальної справи на цьому ж підприємстві, яка вже перебуває у суді. Факт заволодіння понад 42 млн гривень восени 2017 року було вирішено виділити в окреме провадження.

Мінекономрозвитку у червні 2016-го звільнило Віктора Бондика із посади керівника «Укрхімтрансаміак» через нібито порушення законодавства та обов’язків за договором, та через ігнорування вимог Фінансової інспекції. У березні 2017-го Генпрокуратура оголосила Бондику про підозру у розтраті держмайна на 2,3 млн доларів.

Нагадаємо, що 18 об’єктів нерухомості на майже 200 мільйонів гривень заарештувала Державна Фіскальна служба у рамках справи несплати податків ексдепутатом Геннадієм Балашовим.

Також ми писали, що суд продовжив арешт генерал-лейтенанту Ігорю Павловському, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем під час роботи заступником міністра оборони. Він перебуватиме під вартою до 28 вересня цього року та з заставою у майже півмільярда гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ