Екс-власники банку «Надра» пішли в сільське господарство

Поділитися:

Скандально відомі брати Сегаль і за сумісництвом колишні бенефіціари банку “Надра” – Ілля та Вадим, вирішили піти в сільське господарство і зайнятися агробізнесом. Про це свідчать дані з боку Антимонопольного комітету України.

За даними відомства, нещодавно підприємці зацікавилися низкою відповідних підприємств Херсонської, Полтавської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Зокрема, брати Сегаль збираються купити чималу частку в цих підприємствах через американську компанію Agro 1 LLC.

Вказується, що бізнесмени мають намір купити акції в ПрАТ “Фрідом Фарм Інтернешнл” і ТОВ “Імені Гагаріна”, частину акцій в ТОВ Фірма “Універсал-Експо”, ТОВ “Агротехнології”, ТОВ “Україна Дивне”, ТОВ “Оріон Молоко”, ТОВ “Полтаваекопродукт-2”, ТОВ “Фрідом Фарм Терра”, ТОВ “Магістраль-Сервіс” та ПрАТ “Виробниче договірне об’єднання асоціація” Південна “.

Саме з таким проханням американська компанія звернулася нещодавно в АМКУ. Більш того, в разі успішної угоди частка бізнесменів у вищому органі управління товариств перевищить 25% акцій.

Важливо відзначити, що раніше брати Сегаль набули скандальної слави на полях України через корупційну схему, яка була здійснена через кредитну позику з боку банку “Надра”. Тоді колишнім власникам установи вдалося вивести з банку близько 8 млрд доларів.

Нагадаємо, що раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб успішно реалізував на аукціоні продаж пул активів банку «Надра», загальні обсяги яких доходили до 28 млрд грн.

Підсумковим покупцем активів стало ТОВ «Фінансова компанія «Дніпрофінансгруп», яка висунула підсумкову пропозицію торгу розміром в 188,9 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу