Екс-глава «Альфа-банку» купив активи «Дельта-банку» зі знижкою 99%

Поділитися:

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продав пул активів Дельта Банку, в який увійшли права вимоги до юридичних і фізичних осіб на суму 14,3 млрд грн

Згідно з судовими матеріалами, боржниками за відповідними кредитними угодами є в т.ч. ТОВ “Факторіал М” (раніше називалося ТОВ “Боні і Клайд”), ТОВ “Антарес-Торгсервіс”, ТОВ “Еплада”, ТОВ “Еквіті Ін” (раніше називалося ТОВ “САБ-Р”), ТОВ “Трансінвест України”, які фігурували в кримінальних процесах з приводу можливого виведення Дельта Банком рефінансування НБУ і в публікаціях про видачу фінустановою позик для компаній- “пустушок”.

Переможцем аукціону з пропозицією 30,6 млн грн стало ТОВ “ФК” Інвестохіллс Веста “.

За даними держреєстру, серед засновників цієї компанії є Андрій Волков – екс-глава правління Альфа-Банку, екс-голова Нацкомфінпослуг (на ринку його пов’язували, в тому числі з Павлом Фуксом).

У згаданому пулі – є і права Дельта Банку на земельну ділянку площею 7,1566 га за адресою: Івано-Франківська обл., М .. Яремче, с. Поляниця (для будівництва готельно-котеджного комплексу, гірськолижної траси).

Нагадаємо: ФГВФО вже продавав активи Дельта Банку з дисконтом 98%.

В інтерв’ю нашого телеканалу з правозахисником Едуарда Багірова та економістом Андрієм Новаком піднімається питання сумнівних схем при продажу ФГВФО активів банків банкрутів.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу